ÖZEL MAVİGÜN EĞİTİM KURUMLARI

"iz bırakacak nesiller için"

MAVİGÜN’DE TÜRKİYE DERECESİ

MAVİGÜN’DE TÜRKİYE DERECESİ
12 Mayıs 2021

NASA tarafından, dünya genelinde öğrencilerin bilimsel düşünme ve bilim makale yazma becerilerinin kuvvetlenmesi hedeflenerek “Uranüs’ün uyduları: Ariel, Oberon, Titania’dan hangisini, bir uzay aracıyla yeniden ziyaret etmeli ve daha fazla bilgi edinmeliyiz?” konulu “BİR GÜNLÜK BİLİM İNSANI MAKALE YARIŞMASI” düzenlenmiştir.
NASA’nın dünya çapında düzenlediği yarışmada, Mavigün Koleji 8.Sınıf öğrencisi Salim Atakan ATILGAN, Türkiye genelinde 7 ve 8. Sınıflar arasından gönderilmiş makaleleri eleyerek, yarışmanın Türkiye ayağında İLK ÜÇE girmiştir.
Bilime, uzaya her zaman merak duyan öğrencimiz, yarışmayı öğrenince oldukça heyecanlanmış ve danışman öğretmeni ile beraber makale yazmanın inceliklerini araştırmıştır. Öğrencimiz S. Atakan Atılgan, öncelikle makalenin konusu ile ilgili ciddi araştırmalar yapmıştır. Araştırıp öğrendiği bilgileri bilim merakıyla harmanlayarak, makalesiyle yarışmaya katılmıştır.
Öğrencimizin makalesi, Prof. Dr. A. Talât SAYGAÇ (İstanbul Üniversitesi), Doç. Dr. Mehmet TANRIVER (Erciyes Üniversitesi), Dr. Öğr. Üyesi Burcu ÖZKARDEŞ (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi), Araş. Gör. Dr. Öğr. Üyesi Arif SOLMAZ (Tarsus Çağ Üniversitesi),Yazar Alp AKOĞLU (Kafa Çocuk ve Bilim Dergisi Editörü) gibi alanında yetkili jüri tarafından incelenmiş, yüzlerce okulu geride bırakarak Türkiye’den NASA’ya gönderilecek üç makalenin arasına girmeyi hak etmiştir.

Öğrencimiz Salim Atakan ATILGAN’ı ve ona rehberlik eden Türkçe Öğretmenimiz Begüm SAĞLAM’ı gönülden tebrik eder, Başarılarının devamını dileriz.

Scientist For A Day Makale Yarışması

Makalesi NASA’ya Gönderilecek Kazananlar    Listesi
Salim Atakan ATILGAN - Mavigün Koleji
Nida Defne DEMİR- İzmir Özel Rota Ortaokulu
Asya ÇAPKIN-İzmir Özel Rota Ortaokulu
Tümer EREN-İzmir Özel Gelişim Koleji Ortaokulu

Diğer Haberler

YUKARI