Velilerimizin Kaleminden

TÜLAY ATILGAN
BİYOLOJİ ÖĞRETMENİ

14 yıldır Mavigün ailesindeyiz. Çünkü" İnsanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır" hadisini ilke edinmiş, yeni fikirlere ve kendini geliştirmeye daima açık, yöneticileriyle, eğitim kadrosuyla, hizmetlileri ile; kaliteli, güler yüzlü, hoşgörülü, donanımlı ve başarılı bir kurum, hatta bir aile Mavigün. Hedefleri her daim aynı; karakteri sağlam, manevi değerlere önem veren, bilgi ve becerilerle donatılmış, özgüveni yüksek ,önce insan olmak ilkesi ile işlerine başlayan kaliteli öğrenciler yetiştirmek. Oğlum da bunlardan biri şükür. Biz bu yüzden 3 çocuğumuz için de ayrı ayrı Mavigün ailesi ile birlikteyiz. İyi ki varlar.

DR. ATİLA DURMUŞ
BAŞHEKİM YARCIMCISI

Mavigün Eğitim Kurumları'nın üstlenmis olduğu vizyon gereği yeni yetişen nesillerin filizlenmesinde örf, adet, gelenek ve inanç noktasında yapmış olduğu katkılarla birlikte, sağlam temeller üzerinde vermiş olduğu eğitim ve öğretim için teşekkürlerimizi borç bilir, geleceğimize yön verme noktasında başarılarının devamını dileriz.

NİHAT TÜRKMEN
MALİ DENETÇİ

Bir kızımız bir de oğlumuz var. İkisi de anaokulu çağlarından yani 3,5 yaşlarından beri Mavigün Koleji’nde okuyorlar. Elif Neva şu anda orta bire, Sabri Kerem ilkokul ikinci sınıfa gidiyor. Sekiz yıl boyunca okulumuzla birlikte pek çok güzellikler yaşadık ve birlikte öğrendik, öğrendiklerimizi birlikte hayata geçirdik. Öğrenilenlerin hayata geçirilmesi eğitimin belki de en can alıcı noktasıdır. Hz. Ali, “Hikmet öğrendikten sonra hayata geçirilen ve faydalı olan bilgidir.” buyuruyor. İnsan bu sözün kıymetini çocuklarını büyütürken daha iyi anlıyor. Kendi hayatınızda fark etmediğiniz nice incelikler söz konusu evlatlarınız olduğunda hemen dikkatinizi çekiyor. Kızımız ve oğlumuz Mavigün Koleji’ndeki öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla birlikte her gün yeni şeyler öğrenerek büyürken biz de onlardan sürekli bir şeyler öğrendik. Eğitimin aslında sadece öğrenci için değil ailesi için de bir gelişim süreci olduğunu idrak ettik.
Elif Neva’nın anaokuluna başladığı gün bizim için çok önemliydi. Henüz 3,5 yaşındaki kızımızı birilerine emanet edecektik. Bir anlamda yavrumuzun geleceğini şekillendirecek insanlarla pek çok ortak değere sahip olmamız gerekiyordu. Çocuğumuzun yaşına uygun bilgi ve becerileri edinmesi kadar dini ve milli değerleri benimsemesi; ancak yaşayarak öğrenilen ahlaki konularda güzel örneklerle karşılaşması lazımdı. Temennilerimizin endişelerimizle yoğrulduğu o dönemde tercihimizi Mavigün Koleji’nden yana kullandık. Özellikle anaokulu öğretmenimizin özverisi sayesinde gönül rahatlığıyla üç yıl geçirdik. Bu üç yılın sonunda hem kızımız Elif Neva’yı ilkokula hem oğlumuz Sabri Kerem’i anaokuluna gönderirken Mavigün Koleji’ni tercih ettik. Sabri Kerem’in anaokulu öğretmeni ve Elif Neva’nın ilkokul öğretmeni okulumuza duyduğumuz güveni daha da artırdı. Nihayet bugün halen iki çocuğumuz da Mavigün Koleji’nde okumaya devam ediyor.
Mavigün Koleji standart müfredatın hakkını vermekle birlikte standart müfredatla yetinen bir okul değil. Değerler eğitimine, öğrencilerin kişisel gelişimine, öğrenci – öğretmen ve veli – okul iletişimine özellikle dikkat eden bir eğitim yuvası. Çocuklarımızın bütün başarılarında okullarının, öğretmenlerinin ve öğrenci arkadaşlarının da katkısı var. Çünkü eğitimde ortam ve çevre de büyük önem taşıyor. Huzurlu bir şekilde sağlıklı nesiller yetişmesi için Mavigün Koleji gibi kurumların sayılarının artmasını diliyoruz. Sekiz yıl boyunca bize bir idareciden çok aile dostu, ağabey, rehber gibi yaklaşan Şahin Karataş Hocamız başta olmak üzere bütün Mavigün Koleji öğretmenlerine, çalışanlarına ve velilerine teşekkür ediyoruz.